• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community

Leuk en effectief afvallen met dansen

Dansen is een leuke manier om af te vallen. Het dansprogramma van Fitchannel combineert uitdagende moves met effectieve vetverbranding. Probeer het nu!

  • Waar en wanneer jij wil
  • Honderden workouts
  • Duizenden recepten
  • Vanaf 2,49 per week

Dansen: de meest swingende manier van afvallen

Dansen is misschien wel de leukste manier van afvallen. Met dansen verbrand je zonder dat je het idee hebt dat je aan het trainen bent een hele hoop calorieën. In combinatie met de juiste voeding helpt dit je om effectief af te vallen. Als je ons dansprogramma volgt, word je begeleid door dansprofessionals Iris, Coeshi en Adil. Gedurende achte weken gaan zij met je aan de slag, en motiveren ze jou om je doelen op het gebied van afvallen te behalen.

Afvallen met dansen: de voordelen ten opzichte van andere sporten

Veel mensen denken bij afvallen aan uren joggen of fietsen in de sportschool. Met deze sporten kun je inderdaad veel calorieën verbranden, maar dit betekent niet automatisch dat dit de beste sporten zijn om af te vallen. Zo kan krachttraining ook erg effectief zijn, omdat het je stofwisseling versnelt en je ook in rust calorieën verbrandt. Het belangrijkste bij het kiezen van een sport is echter dat je het leuk vindt en vol kan houden. Want alleen dan boek je op de lange termijn bevredigende resultaten. Cardio en krachttraining is niet voor iedereen weggelegd, en kan je een gevoel geven van ‘moeten’. Dans is daarentegen zeer laagdrempelig: veel mensen vinden het moeilijk om stil te blijven staan zodra ze muziek horen. Geldt dit ook voor jou? Dan is Groove hét programma om af te vallen voor jou!

Blijf gemotiveerd met Groove

Groove draait om plezier in bewegen, maar ook om effectief afvallen. Het is dus meer dan vrijblijvend bewegen voor de TV! Er zit een duidelijke opbouw in het programma, waarin je elke week 3 dansworkouts volgt. Elke week werk je toe naar een complete choreografie, die best uitdagend is. Je moet dus flink aan de bak en zult aan het eind van elke periode verbaasd zijn over de moves die je hebt geleerd. Doordat je toewerkt naar een groter doel (naast afvallen) blijf je gemotiveerd om door te gaan. Je zult al snel merken dat dansen verslavend werkt!

Niet alleen afvallen door dansen, maar ook door beter eten

Naast een aantal keer in de week dansen, is het belangrijk te werken aan je voedingspatroon. Als je de calorieën die je met dansen verbrandt er net zo snel weer aan eet, zul je namelijk niet afvallen. Je moet je calorie-inname beperken, en tegelijk zorgen dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt om je gezond en energiek te voelen dagelijks binnenkrijgt. Dit is niet altijd even makkelijk. Daarom bieden wij ondersteuning. Je vindt op ons platform talloze recepten, kookvideo’s en voedingstips om je te helpen om naast meer te bewegen ook minder en beter te eten. Zo boek je sneller de resultaten waar je van droomt!

Let's dance

Trek je dansschoenen aan en doe mee!

Fitchannel meetlint Fitchannel meetlint Fitchannel meetlintFitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle
Begin vandaag vanaf €2,49 per week!

vanaf €2,49 per week!