• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Pak je sportroutine weer op! OF Vitamine C van Consistentie
Beweging

Pak je sportroutine weer op! OF Vitamine C van Consistentie

Met de R in de maand niet alleen vitamine D maar ook vitamine C - van Consistentie! De scholen zijn weer begonnen en het gewone leven begint weer op gang te komen. De maand September is voor velen de maand waar de dagelijkse routines weer worden opgepakt. Maar hoe zit het met je fitheid en gezondheid?

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
19 september 2022

De zomer is namelijk voor velen niet alleen een vakantietijd maar ook een onderbreking van de wekelijkse sport routines. En dat is jammer! Sporten geeft je niet alleen een lichamelijke boost, maar draagt ook bij aan een goed slaappatroon, betere concentratie en zorgt ervoor dat je beter om kan gaan met stress.

Heb jij je bewegingsschema al gemaakt en je Fitchannel workouts al in je agenda staan? Kom lekker in beweging en zeg nou zelf dat is toch leuker samen dan alleen! Deel jouw sportmoment met vrienden en familie en motiveer andere om ook in beweging te komen.

Use it or Lose it
Wanneer de trainingsprikkels minder worden, bijvoorbeeld tijdens de vakantie dan past het lichaam zich aan. Er is een gezegde dat luidt: Conditie komt te voet en gaat te paard. Ook met kracht is dit het geval – als we spieren niet aanspreken zullen ze verslappen en zich aanpassen aan het minimale gebruik dat vereist is voor het luie vakantie leven. Dus als je spierkracht niet gebruikt – verlies je het!

Consistentie – de beste vitamine C die er is!
Het is dan ook belangrijk om lekker in beweging te blijven. Met de weekplanner van Fitchannel kan je makkelijk je workouts inplannen en zo heb je een goede stok achter de deur. De beweegrichtlijnen in Nederland zijn 2,5 uur per week matig intensief bewegen, dit kan je doen door een wandeling te maken of een stuk te gaan fietsen. Daarnaast wordt geadviseerd om minimaal 2 keer per week een workout te doen die gericht is op het versterken van je spieren.

Het gaat er dus niet om dat je super intensief, HIIT, all out gaat, maar dat je een combinatie van matig intensieve beweging (je hartslag is dan wel verhoogd, maar je kunt nog steeds een gesprek voeren) combineert met spier- en bot versterkende workouts.

Voor veel mensen is het halen van deze richtlijn een opgave. Meer dan 50% van de Nederlandse bevolking lukt het niet. Bij Fitchannel.com proberen we dit zo makkelijk en leuk mogelijk voor je te maken. Volg een programma op het moment dat jou uitkomt, gewoon vanuit huis met keuzen uit meer dan 1000 wokrouts. Consistentie is the key - geniet van alle voordelen van een gezonde levensstijl!

Deel dit artikel