• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
MOVEmber week 3!
Algemeen

MOVEmber week 3!

De eerste helft van de MOVEmber Challenge zit erop, tijd voor week 3! Het is best lastig om richting het eind van het jaar gemotiveerd te blijven. De feestdagen zijn in zicht dus vaak worden voornemens en doelen even on hold gezet en uitsteld naar januari. Zonde, want bedenk je eens wat je vanaf nu tot het eind van het jaar zou kunnen bereiken. Zou het niet fijn zijn om jezelf deze feestdagen met een trots gevoel op een nieuwe outfit te kunnen trakteren? Juist als je nu sterk bent en misschien wat strenger voor jezef, kun je met de feestdagen de teugels een beetje laten vieren. Nog even aan de bak dus, ben je er klaar voor?!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
16 november 2018

squatIn het begin van de MOVEmber Challenge heb je een opdracht gemaakt om jouw doelen vast te stellen. Heb je deze doelen de afgelopen 2 weken nog terug gelezen? Heb je ernaar gekeken als je een zwak moment hebt of zitten ze nog vers in je geheugen? We gaan je doelen deze week uitbreiden met een short term doel. Dit is meteen de eerste opdracht van deze week challenge. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de MOVEmber Challenge dit doel behaald hebt, dus denk goed na over de haalbaarheid. Het kan van alles zijn, als je er maar de komende tijd voor gaat bikkelen. Wil je 1 kg afvallen? Prima, dan zal je de komende twee weken even extra scherp op je voeding moeten letten en wellicht een extra beweeg moment in je week moeten plannen. Maar misschien wil je jezelf wel uitdagen met een fysieke challenge. Maak een wallsit en hou deze zo lang mogelijk vol, haal je de eerste keer bijvoorbeeld 40 seconde, geef jezelf dan als doel dat je aan het eind van de challenge 1 minuut wilt kunnen volhouden. Het kan natuurlijk ook een meer lifestyle gerelateerd doel zijn. In het blog "Geen ochtend mens?, Echt wel!" lees je wat snoozen bijvoorbeeld voor effect heeft op je hele dag. Maar ook notoire te laat komers doen zichzelf tekort. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat te laat komers standaard meer stress hebben. 2 weken niet te laat komen, zou dus ook een goed short term doel kunnen zijn, durf jij m aan?

De voedingsdoelen mag je natuurlijk weer zelf bepalen maar wij hebben er een kleine challenge aan gehangen. Probeer deze week eens een avond maaltijd te maken met alleen maar groene ingredienten. Je kunt alle kanten op, een lekkere vega burger met broccoli rijst en een groene salade bijboorbeeld. Maar je kunt ook een maaltijd salade maken met soja boontjes, spinazie, komkommer en avocado. We zijn benieuwd naar jullie creaties!

Net zoals de voorgaande weken hebben we elke dag een oefening voor je op het programma, deze week gericht op de upperbody. Dus maak je spierballen maar nat! ;) Bekijk de oefeningen hier.

Tot slot hebben we deze week "The Squat Song" challenge. Zet het liedje Flower van Moby op en ga in een squat positie zitten. Als je "Bring Sally Up" hoort kom je omhoog en als je "Brink Sally Down" hoort zak je weer naar beneden in een squat. Let op, je houdt de squat positie vast totdat je "Bring Sally Up" weer hoort!

That's it for now, zet m op!


Ps. Vergeet je niet lid te worden van onze Facebook groep? Onze Fitchannel.com pakketten zijn binnen dus reageer en deel! Dan ligt dit mooie pakket misschien binnenkort wel op jouw deurmat! :)

Download week 3

Deel dit artikel