• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
"Help, ik lust geen groente!"
Voeding

"Help, ik lust geen groente!"

Hoe krijg je het voor elkaar om 5 opscheplepels groente te eten, elke dag? Zeker als je groente niet lekker vindt! Voor lastige eters is het elke dag een uitdaging om genoeg vitaminen, mineralen en vezels binnen te krijgen en toch een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Met deze tips wordt het niet alleen makkelijker om gezond te eten, maar ook lekkerder!

DSC 1432
Cerianne van Fitchannel.com
02 november 2021

Tip 1: Verspreid je groenten over de dag

Als je ’s avonds nog 250 gram groente moet eten in één maaltijd, is het niet gek dat je daar tegenop ziet. Door gedurende de dag kleine beetjes groenten te eten, hoef je ’s avonds niet zo veel meer. Doe dit bijvoorbeeld met:

  • Een omelet met champignons, ui, tomaat en spinazie
  • Een smoothie met zoet fruit en boerenkool of avocado bij je ontbijt
  • Tomaatjes, wortels of komkommer (met een dip) als snack

Tip 2: Verstop je groenten in lekkere gerechten

Als je bittere groenten niet lekker vindt, is je blender je beste vriend. Soepen, sauzen en smoothies zijn uitermate geschikt voor het verwerken van geheime groente. Vul bijvoorbeeld een tomatensaus voor bij je pasta met spinazie, courgette, paprika en/of broccoli en mix alles door elkaar met een blender of staafmixer. De zoete smaak van de tomaat verbloemd de bittere smaak en met een paar kruiden zoals tijm, basilicum en oregano maak je een verrukkelijke saus. Probeer ook eens:

  • Gebak met groente, zoals brownies met avocado of wafels met spinazie
  • Smoothies met allerlei groenten en fruit, zoals spinazie en peer of sinaasappel en boerenkool
  • Pompoensoep met ui en wortel of linzensoep met tomaat, selderij en kikkererwten
  • Groenteburgers in plaats van hamburgers

Fitchannel staat vol met recepten die jou helpen meer groenten te eten, zonder dat je het door hebt.

Tip 3: Verdiep je in de groenten die je wel lekker vindt

Zijn er groenten die je wel lust, zoals tomaat, komkommer of juist witlof? Vraag jezelf dan eens af wat je er lekker aan vindt. Is het bijvoorbeeld zoet, zoals tomaten, bieten en paprika, of juist fris zoals komkommer en sla. Misschien zal je vergelijkbare groenten dan ook lekker vinden en hiermee variëren.
Of vind je de witlof zo lekker, omdat je er kaas overheen doet? Of de stamppot vanwege de worst? Ook op die manier bouw je langzaam meer tolerantie op voor de groente die je eet en zal je ze langzaam maar zeker steeds lekkerder vinden.

Door je groenten te verstoppen, verspreiden of je te verdiepen, wordt het eten van groenten makkelijker en lekkerder, zodat jij (en je hele gezin) stap voor stap gezonder gaan eten.

Deel dit artikel